Crveni krst Valjevo je uz podršku projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u saradnji sa Crvenim krstom, podelio dodatnih 27.000 kg hrane i higijene u okviru podrške ugroženim grupama iz nestimulativnih sredina i grupama u povećanom riziku od COVIDA-19.

09.03.2021.
Crveni krst Valjevo je uz podršku projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u saradnji sa Crvenim krstom, podelio dodatnih 27.000 kg hrane i higijene u okviru podrške ugroženim grupama iz nestimulativnih sredina i grupama u povećanom riziku od COVIDA-19. Ovim smo uspešno završili i drugu ovogodišnju distribuciju pomoći, kao partner na realizaciji projekta podrške ugroženim stanovnicima za prevazilaženje posledica pandemije korona virusa, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i uz podršku GIZ-a i lokalnog implementacionog tima koji su, pored Crvenog krsta Valjevo, sačinjavali partneri GIZ-a – Asocijacija koordinatora za Romska pitanja i predstavnik jedinice lokalne samouprave.

Pakete pomoći u količini od 27.000 kg dobilo je 196 porodica sa ukupno 901 članom a najveći broj porodica primalaca je u udaljenim seoskim sredinama a namenjena je za stanovnike sa višečlanim domaćinstvima sa decom, porodicama sa invalidnim licima, višečlanim siromašnim porodicama i drugo...(pomoć je predviđena samo za porodice koje imaju najmanje 3 člana i više). u okviru podrške ugroženim grupama iz nestimulativnih sredina i grupama u povećanom riziku od COVIDA-19.