Crveni krst Valjevo je u prostorijama pomenute visokoškolske ustanove, organizovao Forum srednješkolaca na temu prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Sve srednje škole su blagovremeno pozvane da delegiraju predstavnike tj. po četiri.

29.12.2017.

Crveni krst Valjevo je u prostorijama pomenute visokoškolske ustanove, organizovao Forum srednješkolaca na temu prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Sve srednje škole su blagovremeno pozvane da delegiraju predstavnike tj. po četiri. Moderatori ovog skupa bili su:Milena Seka Maksimović, specijalista medicinske psihologije Opšte bolnice Valjevo, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa zavisnicima i predstavnik Crvenog krsta Valjevo, saradnik za podmladak i omladinu Aleksandar Tomić.

Na Forumu smo dakle imali 18 predstavnika srednješkolaca (tehnička, ekonomska i medicinska škola), dva studenta Fakulteta za sestrinstvo, profesore i goste, predstavnike Zavoda za javno zdravlje Valjevo, rukovodioca preventivnog sektora dr Mirjanu Petrović i stručnog saradnika preventivnog sektora, nutricionistu Snežanu Marinković.

Uvod u diskusiju bio je film udruženja “Dobri ljudi” iz Valjeva “Korak do dna”. Forum su u ime domaćina i organizatora otvorili direktor departmana za zdravstvene studije Univerziteta Singidunum dr Zoran Jokić i predstavnik Crvenog krsta Valjevo, saradnik za podmladak i omladinu Aleksandar Tomić. Forum je protekao u atmosferi otvorenog dijaloga, ponudio dalje smernice, a pojedini predstavnici škola su izrazili spremnost da se u formatu tribine tema predstavi i u njihovim matičnim školama.