Crveni krst Valjevo je, iz sopstvenih sredstava donacija Fonda za narodnu kuhinju pri Crvenom krstu Valjevo, obezbedio i podelio korisnicima narodne kuhinje u Valjevu, 5.000 jaja povodom najradosnijeg hrišćanskoh praznika Uskrsa. Svaki korisnik narodne kuhinje dobio je po jedno pakovanje od 10 komada jaja

17.04.2014.
Crveni krst Valjevo je, iz sopstvenih sredstava donacija Fonda za narodnu kuhinju pri Crvenom krstu Valjevo, obezbedio i podelio korisnicima narodne kuhinje u Valjevu, 5.000 jaja povodom najradosnijeg hrišćanskoh praznika Uskrsa. Svaki korisnik narodne kuhinje dobio je po jedno pakovanje od 10 komada jaja. Pored toga delili smo i konzerve ribe, paštete i nareska, donacija UNITAS-a, posredstvom g-dina Branka Kovačevića koji su nam donirali 5.000 konzervi od proizvođač Carnex iz Vrbasa.', 'Crveni krst Valjevo je, iz sopstvenih sredstava donacija Fonda za narodnu kuhinju pri Crvenom krstu Valjevo, obezbedio i podelio korisnicima narodne kuhinje u Valjevu, 5.000 jaja povodom najradosnijeg hrišćanskoh praznika Uskrsa. Svaki korisnik narodne kuhinje dobio je po jedno pakovanje od 10 komada jaja. Pored toga delili smo i konzerve ribe, paštete i nareska, donacija UNITAS-a, posredstvom g-dina Branka Kovačevića koji su nam donirali 5.000 konzervi od proizvođača  Carnex  iz Vrbasa.

Obzirom da su Uskršnji praznici neradni dani (državni praznici su Veliki petak i II Uskrs), uspeli smo da obezbedimo značajnu količinu od 5.000 jaja za 500 korisnika narodne kuhinje u Valjevu, kojima će ova podela omogućiti da radosnije i potpunije obeleže Uskršnje praznike a istovremeno i da višečlane porodice kojima je pripala značajna količina jaja, poboljšaju svoje obroke i na taj način premoste neradne dane u kojima neće moći da koriste kuvane obroke narodne kuhinje Crvenog krsta Valjevo.

Pored ovoga, delili smo i nastavićemo da delimo, primljenu donaciju od  UNITAS -a, posredstvom našeg proslavljenog košarkaškog asa g-dina Branka Kovačevića u količini od 5.000 konzervi  Carnex -ovih proizvoda, od kojih smo posne konzerve iskoristili i podelili za posne dane našim korisnicima uoči Velikog petka i Uskrsa. Posle Uskrsa delimo preostale mesne nareske i paštete uoči vikenda i državnih praznika kada se ne pripremaju kuvani obroci narodne kuhinje.

Prilog o ovoj aktivnosti napravila je i objavila NIP  Napred  Valjevo pod naslovom Uskršnji paketi za korisnike narodne kuhinje -  Podeljena jaja i posne konzerve  u broju od 24.04.2014. godine.