Crveni krst Valjevo je dobitnik najvišeg priznanja Instituta za transfuziju krvi Srbije za 2020.godinu, dijamantske plakete – „Šampion solidarnosti“ za najveći broj davalaca krvi u Zimskoj i Letnjoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi u Republici Srbiji za 2020.godinu.

01.02.2021.
Crveni krst Valjevo je dobitnik najvišeg priznanja Instituta za transfuziju krvi Srbije za 2020.godinu, dijamantske plakete – „Šampion solidarnosti“ za najveći broj davalaca krvi u Zimskoj i Letnjoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi u Republici Srbiji za 2020.godinu. U godini korone i izuzetno teškim okolnostima, sa zadovoljstvom primamo ovu nagradu i izražavamo veliku zahvalnost našim sugrađanima koji su ovu nagradu zaslužili i deo sebe u nju ugradili.

Nagrada je uručena 30.januara, na našoj redovnoj akciji DDK u Policijskoj upravi u Valjevu, uz poštovanje
epidemioloških mera.

Inače, praksa je da se ovakva priznanja uručuju tradicionalno, na svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda, polovinom decembra meseca, uoči novogodišnjih praznika. Ovo je naša druga nagrada u poslednje dve godine. Napominjemo, da smo za 2019.godinu primili Srebrnu plaketu „Šampion solidarnosti“, što je na neki način bio uvod u još bolji rezultat u narednoj godini. I zato, još jednom VELIKO HVALA našim sugrađanima koji su ovo visoko priznanje omogućili, učešćem na našim akcijama dobrovoljnog davanja krvi... HVALA NA VELIKOJ HUMANOSTI I SOLIDARNOSTI u ime Crvenog krsta Valjevo.