Crveni krst Valjevo je u subotu 30. jula, sedmi put od kada je ustanovljen u kalendaru javnih datuma, obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

30.07.2022.
Crveni krst Valjevo je u subotu 30. jula, sedmi put od kada je ustanovljen u kalendaru javnih datuma, obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Baš kao što je praksa sa obeležavanjem datuma iz kalendara javnog zdravlja i ovaj datum koji se bavi izuzetno važnom temom, ne samo za zdravlje, ali za bezbednost zajednice, te je bio prilika da se skrene pažnja na problem koji pogađa i našu zemlju. Aktivnosti Crvenog krsta Valjevo ovim povodom, mogle bi se podeliti u dva segmenta: promotivne i edukativne.
Promotivne aktivnosti imale su za cilj da naše sugrađane koji su se zatekli na trgu zainteresuju za temu, da se informišu iz materijala, kao i da, ako su zainteresovani odslušaju predavanje naših trenera Milice Đurđević i Anđele Janković, što je bila edukativna komponenta.

Predavanje je bilo prevashodno namenjemno volonterima Crvenog krsta Valjevo, kako bi se upoznali sa programom, ali je bilo otvoreno i za zainteresovane sugrađane i sugrađanke. Iako je predavanje realizovano uz korišćenje standardizovane prezentacije, to je na neki načni bila i radionica „Public speaking“ zbog specifičnog ambijenta trga i zadatka da tematki okvir privuče i prolaznike sadržajem teme.

Sa istim ciljem u četvrtak, 04.08. u vrtiću „Pinokio“ za naše najmlađe sugraćane treneri u programu Anđela Janković i Aleksandar Tomić, realizovaće edukativnu radionicu za buduće đake prvake „Jedan, dva tri na putu do škole“
Ovom aktivnošću biće zaokružena promotivno edukativna nedelja kojom se obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Događaj je privukao izuzetnu pažnju medija pa su prisustvovali novinari jedne regionalne (Televizija Vujić) i dve lokalne televizije (TV VA PLUS i Televizija MARŠ), jednog portala (vamedia.info) i jedinog štampanog glasila kolubarskog regiona - lokalnoog nedeljnika „Napred“.