Crveni krst Valjevo je, zajedno sa svojim saradnicima i partnerima, u sredu 29. maja, učestvovao na svečanosti dodele nagrada najuspešnijim predškolcima i osnovcima na likovnom i literarnom konkursu „Ne dozvolite da zbog duvana izgubite dah“ u OŠ „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini, gde su učenici izveli prigodan program posle čega je prikazan kratki film o štetnosti duvanskog dima po mlade generacije a sve povodom preventivnih aktivnosti u susret Svetskom danu borbe protiv duvanskog dima koji se obeležava 31. maja

29.05.2019.

Crveni krst Valjevo je, zajedno sa svojim saradnicima i partnerima, u sredu 29. maja, učestvovao na svečanosti dodele nagrada najuspešnijim predškolcima i osnovcima na likovnom i literarnom konkursu „Ne dozvolite da zbog duvana izgubite dah“ u OŠ „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini, gde su učenici izveli prigodan program posle čega je prikazan kratki film o štetnosti duvanskog dima po mlade generacije a sve povodom preventivnih aktivnosti u susret Svetskom danu borbe protiv duvanskog dima koji se obeležava 31. maja, kao centralna ulična manifestacija na Gradskom trgu u Valjevu.

Nosilac ove aktivnosti ove godine bio je Odbor za javno zdravlje Valjevo koji je ovu manifestaciju realizovao u saradnji sa svojim partnerima i to: sa Službom polivalentne patronaže i Službom opšte medicine Doma zdravlja Valjevo, Zavodom za javno zdravlje, Pneumoftiziološkom službom Opšte bolnice Valjevo, Crvenim krstom Valjevo, Medicinskom školom, Predškolskom ustanovom „Milica Nožica“ i osnovnim školama.

Crveni krst Valjevo zajedno sa svojim partnerima iz pomenutih ustanove tokom godine organizuje aktivnosti na temu štetnosti duvanskog dima za predškolce i učenike u osnovnim školama čime kontinuirano radi na edukaciji mladih o štetnosti duvanskog dima i posledicama konzumiranja cigareta na ljudsko zdravlje kako bi stvarali zdrave životne navike.