Crveni krst Valjevo je, drugu godinu za redom, dobitnik najvišeg priznanja Instituta za transfuziju krvi Srbije, dijamantske plakete – „Šampion solidarnosti“ za 2021.godinu, za najveći broj davalaca krvi u Zimskoj i Letnjoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi u Republici Srbiji za 2021.godinu

21.01.2022.
Crveni krst Valjevo je, drugu godinu za redom, dobitnik najvišeg priznanja Instituta za transfuziju krvi Srbije, dijamantske plakete – „Šampion solidarnosti“ za 2021.godinu, za najveći broj davalaca krvi u Zimskoj i Letnjoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi u Republici Srbiji za 2021.godinu. U godinama korone i izuzetno teškim okolnostima, sa zadovoljstvom primamo ovu nagradu i izražavamo veliku zahvalnost našim sugrađanima koji su doprineli da ova nagrada pripadne nama i na taj način sebe u nju ugradili. Nagrada je uručena 29.januara, na našoj redovnoj akciji DDK u Policijskoj upravi u Valjevu, uz poštovanje epidemioloških mera. Inače, praksa je da se ovakva priznanja uručuju tradicionalno, na svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda, polovinom decembra meseca, uoči novogodišnjih praznika. Ovo je naša treća nagrada u poslednje tri godine. Napominjemo, da smo za 2019.godinu primili Srebrnu plaketu „Šampion solidarnosti“, što je na neki način bio uvod u još bolje rezultate u naredne dve godine.

I zato, još jednom VELIKO HVALA našim sugrađanima koji su, učešćem na našim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, omogućili našem gradu da dobije ovako visoka priznanja... HVALA NA VELIKOJ HUMANOSTI I SOLIDARNOSTI u ime Crvenog krsta Valjevo.