Ovo je treća Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Valjevu, za učesnike Kolubarskog, Mačvanskog i Zlatiborskog okruga – Valjevo 2021, održava se danas u Valjevu, čiji je domaćin i ovoga puta bio Pokreta trećeg doba Valjevo.

28.06.2021.
Crveni krst Valjevo je, kao partner i promoter međugeneracijske saradnje i promocije zdravlja i zdravog starenja kroz aktivno bavljenje fizičkim aktivnostima, zajedno sa svojim volonterima (mladim i starijima) i zaposlenima, učestvovao u realizaciji promotivnim aktivnostima ali i učešćem u sportskom suđenju, evidentiranju sportskih rezultata i elektronskoj obradi podataka. Ovo je treća Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Valjevu, za učesnike Kolubarskog, Mačvanskog i Zlatiborskog okruga – Valjevo 2021, održava se danas u Valjevu, čiji je domaćin i ovoga puta bio Pokreta trećeg doba Valjevo.

Na ovoj Mini olimpijadi trećeg doba učestvovali su predstavnici 11 udruženja Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Oni su se takmičili u 8 sportskih disciplina a to su: šah, streljaštvo, atletika, brzo hodanje na 100 metara, fudbal, košarka, pikado i ribolov.

Valjevo, odnosno Kolubarski okrug, predstavljalo je 60 učesnika, koji dolaze iz Udruženja penzionera grada Valjeva, Udruženja invalida grada Valjeva, predstavnici Pokreta trećeg doba Valjeva, predstavnici Planinarskog društva Povlen i predstavnici Asocijacija sport za sve kao i učesnici iz susednih opština - , Pokret trećeg doba Ub i Udruženje penzionera Mionica.

Ostali predstavnici bili su: iz Mačvanskog okruga Udruženje penzionera grada Šapca, iz Zlatiborskog okruga Udruženje penzionera Prijepolje i Bajina bašta, Invalidi i Udruženje penzionera iz Požege.

Ova manifestacija je važna, jer okuplja penzionere iz tri okruga cilj je da se obezbedi učešće na centralnoj republičkoj manifestaciji koja se održava krajem septembra i početkom oktobra u Vrnjačkoj Banji.