Crveni krst Valjevo je sa svojim volonterima i saradnicima, u subotu 28. Aprila učestvovao u organizaciji i realizaciji sportsko-rekreativnih aktivnosti i tradicionalnog krosa u kanjonu reke Gradac pod motom „U trci za zdravlje budimo brži“

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je sa svojim volonterima i saradnicima, u subotu 28. Aprila učestvovao u organizaciji i realizaciji sportsko-rekreativnih aktivnosti i tradicionalnog krosa u kanjonu reke Gradac pod motom „U trci za zdravlje budimo brži“ u okviru realizacije programa Promocije zdravih stilova života a na poziv domaćina MZ Gradac i AK „Valjevo“. Na uspešnoj realizaciji ove aktivnosti pored zaposlenih iz Crvenog krsta Valjevo, učestvovalo je više od 20 naših volontera koji su imali zadatak da pomognu i pripreme realizaciju aktivnosti, učesnicima da podele čajeve koje je pripremio Crveni krst Valjevo, pišu diplome i zahvalnice, pomažu pri dodeli odličja i dele sendviče i sokove učesnicima. Neki od njih su se prijavili i istrčali celu trku. Osim popularizacije atletike, promocije fizičke aktivnosti, zadatak Crvenog krsta Valjevo, kao koorganizatora trke, bila je promocija zdravih stilova života, te popularizacija volonterizma i osnaživanje manifestacija koje ove ciljeve promovišu, kakva je nesumljivo i trka uz reku Gradac.

Svečanom proglašenju u prostoru konjičkog kluba „Degurić“ prisustvovao je i pobednicima darovao odličja, sekretar Crvenog krsta Valjevo, Miroslav Đukić. Predsednik MZ Gdradac, Dragan Grujičić, ovom prilikom je uručio zahvalnicu Crvenom krstu Valjevo, za izuzetan doprinos u orgnizaciji manifestacije.Trka je i ove godine privukla veliki broj rekreativaca, dece iz osnovnih i srednjih škola, ali i predstavnika atletskih klubova, koje ova trka zbog specifičnog ambijenta privlači i rado joj se odazivaju. Nakon trka po uzrasnim kategorijama, usledila je glavna trka na distanci od 3000 metara, u kojoj je učestvovalo više od 50 takmičara od juniora do veterana i veteranki.