Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u realizaciji 19-te po redu tradicionalne atletske trke koja je uspešno održana u subotu, 27. aprila u kanjonu reke Gradac pod nazivom „U trci za zdravlje – budimo brži“.

27.04.2019.

Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u realizaciji 19-te po redu tradicionalne atletske trke koja je uspešno održana u subotu, 27. aprila u kanjonu reke Gradac pod nazivom „U trci za zdravlje – budimo brži“. Crveni krst Valjevo je bio jedan od partnera u realizaciji ove masovne manifestacije sporta i zdravlja čiji su organizatori MZ Gradac i Atletski klub Metalac Valjevo a pokrovitelj Grad Valjevo. Volonteri Crvenog krsta bili su na cilju, i na postavljenim štandovima ispred šatora, delili čaj i sendviče učesnicima trke i brojnim gostima. Cilj manifestacije je, da promoviše zdrave stilove života kroz sportske aktivnosti i podizanje ekološke svesti kao preduslova za razvijanje osećaja za zaštitu i očuvanje životne sredine, posebno u zaštićenim ekološkim zonama.

Na trci su pored rekreativaca iz našeg grada učestvovali i brojni gosti i atletski klubovi sa mlađim kategorijama iz Užica, Krupnja, Loznice, Uba i drugih okolnih mesta, obzirom da je manifestacija pretežno pionirskog i omladinskog karaktera.

I pored kiše koja je povremeno padala i otežavala trkačima učešće, kao i svake godine trka je dobro organizovana uz obezbeđene pehare, medalje i diplome za pobednike po uzrasnim kategorijama.