Crveni krst Valjevo je povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze posetio učenike 7. razreda dve osnovne škole u Valjevu gde su održana zdravstveno vaspitne aktivnosti

27.03.2019.

Crveni krst Valjevo je povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze posetio učenike 7. razreda dve osnovne škole u Valjevu gde su održana zdravstveno vaspitne aktivnosti:

  • 27.03.2019. – OŠ „Desanka Maksimović“ Valjevo
  • 28.03.2019. – OŠ „Milovan Glišić“ Valjevo

Crveni krst Valjevo je 27. i 28. marta, realizovao predavanja na temu prevencije TBC-a a povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze, za 73 učenike iz OŠ „Desanka Maksimović“ i 76 učenika OŠ „Milovan Glišić“ Valjevo i njihove nastavnike.

Prisutnima su predočeni osnovni pojmovi o tuberkulozi, simptomi kao i značaj ranog otkrivanja i lečenja. Sve ovo prati i priča o higijeni tela i pravilnom pranju ruku. Redovno provetravanje prostorija u kojoj borave, održavanje higijene usta i zuba, fizička aktivnost i boravak u prirodi. Na svakom predavanju priča se i o štetnosti cigareta, alkohola i raznih vrsta opijata.

Ove aktivnosti smo realizovali u saradnji sa Službom polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo i Zavodom za javno zdravlje Valjevo.