Crveni Krst Valjevo je i ovog 27. januara, tradiconalno učestvovao u realizaciji Svetosavske trke, velike gradske manifestacije sporta, zdravlja i kulture, koja se ove godine održala po dvadeset i drugi put u našem gradu.

27.01.2022.
Crveni Krst Valjevo je i ovog 27. januara, tradiconalno učestvovao u realizaciji Svetosavske trke, velike gradske manifestacije sporta, zdravlja i kulture, koja se ove godine održala po dvadeset i drugi put u našem gradu. I ovoga puta, Crveni krst Valjevo je zajedno sa svojim volonterima i zaposlenima, poklonio pažnju brojnim učesnicima i sugrađanima koji su učestvovali ili su se zatekli na gradskog trga ovog svečanog prazničnog dana, delili topao čaj a učesnicima trke i sedndviče koje je obezbedio organizator. Takođe, na štandu Crvenog krsta Valjevo svi punoletni sugrađani mogli su da se informišu o akcijama dobrovoljnog davanja krvi u narednom periodu i o predstojećoj velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju zajednički organizuju Crveni krst Valjevo u Udruženje “Policajac 2004”, a koja će se organizovati 29. januara u prostorijama Policijske uprave Valjevo.

Trka je okupila oko 500 takmičara u svim kategorijama, od predškolaca do pripadnika vojske, policije i veterana i sigurno još najmanje toliko ljubitelja “kraljice svih sportova”.

Svetosavsku trku su medijiskli propratili predstavnici medijskih kuća, televizija “Valjevo Plus”, televizije „Marš“ regionalne trelevizijie “VTV” , nedeljnika „Napred“ i nekoliko lokalnih internet portala.