Crveni krst Valjevo je u nedelju, 27. januara na Savindan, učestvovao u realizaciji jubilarne dvadesete Svetosavske atletske trke, koja je privukla oko 200 takmičara iz 10 gradova Srbije.

27.01.2019.

Crveni krst Valjevo je u nedelju, 27. januara na Savindan, učestvovao u realizaciji jubilarne dvadesete Svetosavske atletske trke, koja je privukla oko 200 takmičara iz 10 gradova Srbije. Crveni krst Valjevo u okviru svojih aktivnosti na promociji zdravlja i zdravih stilova života, kao i promocije partnerstva i saradnje u zajednici, aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji, kao partner, na Svetosavskoj trci pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Pored aktivnog učešća, obezbeđujemo i čaj za sve učesnike koji dele naši mladi volonteri, članovi podmlatka i omladine, takođe brinemo da svi učesnici dobiju odgovarajuću užinu i budu adekvatno zbrinuti posle trke.

Trka se održava u centru grada, a takmičari su se nadmetali u 15 trka na distancama od 200 do 5.000m. Na trci su učestvovale sve kategorije, od predškolaca, dece školskog uzrasta, pionira, juniora, veterana, vojske, i profesionalnih vrhunskih atletičara.

Naš cilj kao i uvek je promocija zdravlja i zdravih stilova života, proširenje partnerstva i saradnje među pojedincima, kao i promocija mladih volontera podmladka i omladine Crvenog krsta Valjevo, koji su uvek spremni za saradnju.