Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u realizaciji i obeležavanju Svetosavske atletske trke koja se tradicionalno održava 27. januara, na Savindan, na centralnim ulicama grada Valjeva.

27.01.2018.

Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u realizaciji i obeležavanju Svetosavske atletske trke koja se tradicionalno održava 27. januara, na Savindan, na centralnim ulicama grada Valjeva. Atletska trka se održava dvadeseti put uz podršku Grada Valjeva, Eparhije Valjevske, Olimpijskog komiteta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije a Crveni krst Valjevo u okviru svoje aktivnosti na promociji zdravlja i zdravih stilova života, kao i promocije partnerstva i saradnje u zajednici, aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji ove manifestacije. Naši mladi volonteri su se pobrinuli da svi učesnici budu zbrinuti posle trke uz topao čaj i sendviče.

Atletska trka je svečano otvorena u 12 časova na Gradskom trgu ispred zgrade Grada Valjeva. U trci je učestvovalo više od tri stotine učesnika – od predškolaca i đaka, do seniora i juniora u obe konkurencije kao i pripadnici Vojske Srbije i policije.

Crveni krst Valjevo održavanjem ove tradicionalne sportske manifestacije svake godine podržava inicijativu organizatora i svojim angažovanjem promoviše zdrave stilove života i podstiče mlade sugrađane da se aktivno bave sportom.