Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u obeležavanju Svetosavske atletske trke koja se tradicionalno održava 27. januara, na Savindan, na centralnim ulicama grada Valjeva. Atletska trka se održava devetnaesti put uz podršku Olimpijskog komiteta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije a Crveni krst Valjevo u okviru svoje aktivnosti na promociji zdravlja i zdravih stilova života

27.01.2017.
Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u obeležavanju Svetosavske atletske trke koja se tradicionalno održava 27. januara, na Savindan, na centralnim ulicama grada Valjeva. Atletska trka se održava devetnaesti put uz podršku Olimpijskog komiteta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije a Crveni krst Valjevo u okviru svoje aktivnosti na promociji zdravlja i zdravih stilova života, kao i promocije partnerstva i saradnje u zajednici, aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji ove manifestacije. Naši volonteri i članovi podmlatka su se pobrinuli da svi učesnici budu zbrinuti posle trke uz topao čaj i sendviče.

Atletska trka je svečano otvorena u 12 časova na Gradskom trgu ispred zgrade Grada Valjeva.

Iako je temperatura bila u minusu, u trci je ipak učestvovalo oko trista učesnika – od predškolaca i đaka, do seniora i juniora u obe konkurencije kao i pripadnici Vojske.
Crveni krst Valjevo održavanjem ove tradicionalne sportske manifestacije svake godine podržava inicijativu organizatora i svojim angažovanjem promoviše zdrave stilove života i podstiče mlade sugrađane da se aktivno bave sportom.