Crveni krst Valjevo je aktivno obeležio ovogodišnji „Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“ u skladu sa milenijumskim ciljevima UN i preporukama Crvenog krsta Srbije, u nedelju 26. Novembra, učešćem i realizacijom pokazne vežbe u isceniranoj saobraćajnoj nezgodi u centru grada

04.12.2017.
Crveni krst Valjevo je aktivno obeležio ovogodišnji „Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“ u skladu sa milenijumskim ciljevima UN i preporukama Crvenog krsta Srbije, u nedelju 26. Novembra, učešćem i realizacijom pokazne vežbe u isceniranoj saobraćajnoj nezgodi u centru grada, i preduzimanjem mera za zbrinjavanje povređenih od strane ekipa prve pomoći Crvenog krsta Valjevo, zajedno sa Vatrogascima spasiocima, Hitnom pomoći i Saobraćajnom policijom PU Valjevo. Po završetku ove pokazne vežbe u sali Skupštine grada Valjeva realizovana je tribina na kojoj su, pored napred navedenih, učestvovali i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Saobraćajnog fakulteta i Fakulteta Singidunum a tribinu je otvorio i bio domaćin učesnicima, gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Mladi volonteri Crvenog krsta Valjevo učestvovali su u pokaznoj vežbi ukazivanja pomoći i zbrinjavanja povređenih posle saobraćajne nesreće u kojoj su 2 lica zarobljena u slupanom vozilu sa povredama kičme i besvesnim stanjem. Vatrogasci spasioci su bili zaduženi da pneumatskim makazama iseku vozilo, Hitna pomoć da preuzme povređene a Saobraćajna policija da izvrši dodatno obezbeđenje mesta nesreće i izvrši uviđaj.