Crveni krst Valjevo je u subotu 25. maja aktivno učestvovao u završnoj manifestaciji u okviru projekta „City Walk“ ovoga puta pod promotivnim nazivom „Kreći se“, u kojem je Grad Valjevo je jedan od partnera iz 9 (devet) Evropskih zemalja koji su uključeni u projekat „City Walk“ –Gradovi za pešake“.

25.05.2019.

Crveni krst Valjevo je u subotu 25. maja aktivno učestvovao u završnoj manifestaciji u okviru projekta „City Walk“ ovoga puta pod promotivnim nazivom „Kreći se“, u kojem je Grad Valjevo je jedan od partnera iz 9 (devet) Evropskih zemalja koji su uključeni u projekat „City Walk“ –Gradovi za pešake“. Uloga Crvenog krsta u okviru „Medicinskog kutka“ bila je da se sugrađankama daju zdravstveno vaspitne preporuke koje će njihovo zdravlje i fizičku formu u što dužem periodu održati na optimalnom nivou što podrazumeva intenzitet kretanja, pešačenja ili vožnje bicikla.

Ova bazična aktivnost podrazumevala je i utvrđivanje „Body Mass Index“ parametara.

Prisutni građani, bili su zaiteresovani i za ostale programe Crvenog krsta Valjevo, pa smo tako bili u mogućnosti da na licu mesta evaluiramo naše aktivnosti, njihovu vidljivost i uticaj na lokalnu zajednicu. Inače, ovaj program grad Valjevo realizuje u okviru Inter-regionalnog Dunavskog transnacionalnog programa, podržanog od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Manifestacija je održana od 11 do 15 časova, na platou Centra za kulturu, gde je pod pokroviteljstvom Grada Valjeva uspešno realizovana manifestacija pod radnim nazivom „Kreći se“, kao završni događaj projekta „City Walk“ programa. Projekat je posvećen promociji urbane mobilnosti kroz popularizaciju zdravih stilova života, kao što su pešačenja, vožnje bicikla, vežbanja, kao i smanjenju emisije izduvnih gasova vozila u urbanim sredinama.

U programu su učestvovali: U spotrskom delu: Karate klub „014“ Valjevo, Rvački klub „Mladost“ Valjevo, Biciklistički klub „Boba“ Valjevo, SU „Varatonac“ Valjevo, Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“ Valjevo, Kangoo klub Valjevo, Planinarski klub „Povlen“ i PSD „Magleš“.

U zdravstvenom kutku učestvovali su Služba patronaže „Doma zdravlja“ Valjevo, Crveni krst „Valjevo“, Medicinska škola „Dr Miša Pantić“ Valjevo i drugi.