Crveni krst Valjevo je u ponedeljak, 25. marta, započeo prolećne akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama u Valjevu za sve punoletne učenike u srednjoj Medicinskoj i Tehničkoj školi, u istom danu, na kojima je krv ponudilo 83 učenika a prikupljeno je 65 jedinica krv.

25.03.2019.

Crveni krst Valjevo je u ponedeljak, 25. marta, započeo prolećne akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama u Valjevu za sve punoletne učenike u srednjoj Medicinskoj i Tehničkoj školi, u istom danu, na kojima je krv ponudilo 83 učenika a prikupljeno je 65 jedinica krv. Medicinska škola kao i obično – izuzetna, krv ponudilo 58 učenika a dalo 47, dok se Tehnička škola nije baš iskazala ove godine, krv ponudilo 25 učenika a dalo 18. U svim školama su prethodno održana motivaciona predavanja gde se pored približavanja značaja darovanja krvi za spašavanje nečijih života, odgovara na njihova pitanja kako bi se razbile neke od zabluda s obzirom da imaju priliku da po prvi put daruju krv te je veoma bitno pripremiti ih ukazati im na značaj ovog plemenitog čina.

U ponedeljak, 25. marta, realizovane su prve dve ovogodišnje akcije. Sledeće akcije su 28.03.2019. u Valjevskoj gimnaziji i Ekonomskoj školi a 29.03.2019. u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Valjevu. Crveni krst Valjevo u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i dogovorima sa školama, sprovodi sve akcije u sklopu prolećnih aktivnosti dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama.