Crveni krst Valjevo je 24. i 28. decembra u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo, realizovao završni deo obuke na temu prevencije alkoholizma za polaznike koji su se kroz praktičan rad na prethodnim radionicama opredelili za edukaciju vršnjaka na temu prevencije alkoholizma kod mladih

24.12.2018.

Crveni krst Valjevo je 24. i 28. decembra u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo, realizovao završni deo obuke na temu prevencije alkoholizma za polaznike koji su se kroz praktičan rad na prethodnim radionicama opredelili za edukaciju vršnjaka na temu prevencije alkoholizma kod mladih, u kojoj su učestvovali učenici prvog i drugog razreda srednjih škola iz Valjeva: Medicinske škole, Ekonomske škole, Tehničke škole, Valjevske Gimnazije i Poljoprivredne škole sa Domom učenika.

Na završnoj obuci koja je trajala dva dana, budući vršnjački edukatori su imali priliku da prezentuju stečena znanja i veštine pred svojim mentorima i kolegama, posle čega će moći kroz praktičan rad i kroz informativne radionice da edukuju svoje vršnjake o prevenciji alkoholizma i prenesu važne poruke učenicima u svojim sredinama.

Crveni krst Valjevo je ovaj niz edukacija, čiju smo realizaciju započeli u septembru mesecu, sproveo u saradnji sa partnerima iz Doma zdravlja Valjevo – psihologom Savetovalištva za mlade i Službom polivalentne patronaže, kao i saradnicima iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo.