Crveni krst Valjevo je u sredu, 24. oktobra, na poziv Odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Valjevu, učestvovao u zajedničkoj pokaznoj vežbi ovlašćenih i osposobljenih subjekata za delovanje u vanrednim situacijama

24.10.2018.

Crveni krst Valjevo je u sredu, 24. oktobra, na poziv Odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Valjevu, učestvovao u zajedničkoj pokaznoj vežbi ovlašćenih i osposobljenih subjekata za delovanje u vanrednim situacijama, kroz realistički prikaz povreda i stanja sa svojim demonstratorima i glumcima koje su za javnost verodostojno i profesionalno sproveli obučeni volonteri Crvenog krsta Valjevo na prostoru ispred Vatrogasnog doma u Valjevu. Na vežbi je izvedena simulacija saobraćajne nezgode sa više učesnika, sa slupanim i prevrnutim automobilima u kojima su teško povređeni vozači i drugi učesnici u saobraćaju a obučeni volonteri iz prve pomoći Crvenog krsta Valjevo su verno prikazali i iscenirali povrede koje su organizatori precizno planirali i definisali. U simulaciji su zajeno učestvovali Vatrogasno-spasilački bataljon u Valjevu, Saobraćajna policija PU Valjevo, Hitna pomoć Doma zdravlja Valjevo, Medicinska škola Valjevo i Crveni krst Valjevo. Cilj ove javno-pokazne vežbe je institucionalno povezivanje i uvežbavanje, kako bi se prisutnima što realnije demonstrirali postupci kao i posledice saobraćajnih nesreća a samim tim i skrenula pažnja na mere koje se moraju zajednički preduzeti kako bi se one sprečile.

Događaju su, pored zainteresovanih građana, prisustvovali i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije, Uprave za vanredne situacije Republike Srbije, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, načelnik Kolubarskog upravnog okruga i drugi funkcioneri grada Valjeva kao i predstavnici gradski ustanova i institucija. Mediji su snimili i preneli informacije sa ovog događaja.