Crveni krst Valjevo je za ovu priliku obezbedio i uručio ukupno 22 prigodna poklona pobednicima likovnog i literarnog konkursa po kategorijama (15 pojedinačnih i 7 grupnih) i zajedno sa partnerima, uspešno realizovao sve planirane aktivnosti povodom obeležavanja 28. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici“

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je za ovu priliku obezbedio i uručio ukupno 22 prigodna poklona pobednicima likovnog i literarnog konkursa po kategorijama (15 pojedinačnih i 7 grupnih) i zajedno sa partnerima, uspešno realizovao sve planirane aktivnosti povodom obeležavanja 28. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici“, ovoga puta učešćem u završnoj manifestaciji koja je realizovana u vrtiću „Vidra“ na kojoj su se okupili mališani i predstavnici vrtića i škola iz Kolubarskog upravnog okruga, koji su aktivno učestvovali u likovnom i literarnom konkursu pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici“ što je i slogan ovogodišnje Nedelje zdravlja usta i zuba. Uz prigodan program i priredbu u kojoj su učestvovala deca iz vrtića i škola, zvanično su proglašeni najbolji likovni i literarni radovi, kako pojedinačni tako i grupni, na temu Zdravlja usta i zuba, a Crveni krst Valjevo je već tradicionalno darivao prigodne poklone i pakete za održavanje higijene usta i zuba za najbolje učesnike konkursa. Crveni krst Valjevo je i ovoga puta dobio zahvalnicu za rad i angažovanje na zajedničkom projektu od svojih stalnih partnera.

U toku 28. Nedelje zdravlja usta i zuba, Crveni krst Valjevo je sa svojim partnerima obišao mališane iz vrtića „Hajdi“, „Bambi“, „Kolibri“, „Pčelica“, „Naša radost“, „Vidra“, OŠ „Sestre Ilić“, „Zvončić“, OŠ „Nada Purić“ i „Bubamara“ i realizovao zdravstveno-vaspitni rad posvećen higijeni usta i zuba i pravilnoj ishrani pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici“.

U realizaciji manifestacije učestvovao je Crveni krst Valjevo, Dom zdravlja Valjevo (Stomatologija i Patronaža), Zavod za javno zdravlje Valjevo, Predškolska ustanova i škole uz podršku grada Valjeva.