Crveni krst Valjevo je u sredu, 25. aprila na poziv osnovne škole „Stevan Filpović“ Divci, a povodom obeležavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je u sredu, 25. aprila na poziv osnovne škole „Stevan Filpović“ Divci, a povodom obeležavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje, zajedno sa partnerima realizovao predavnje o ekologiji, reciklaži i obnovljivim izvorima energije. To su teme čiji efekti nebrige ili neadekvatnog ponašanja, te nedostatka svesti o njihovom značaju, itekako mogu uticati na javno zdravlje stanovništva. Predavanje je organizovano za učenike uzrasta do šetog razreda i njihove nastavnike. Radionicu su pored predstavnika partnerskih institucija realizovali i saradnici Crvenog krsta Valjevo, Zorica Jovanović i Aleksandar Tomić. Ovom prilikom dogovoreno je da se u školi u skladu sa redovnim aktivnostima realizuje i radionica iz programa Promocija humanih vrednosti.

Saradnici Crvenog krsta Valjevo u sprovođenju ove aktivnosti bili su: Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo.