Crveni krst Valjevo je nakon dvogodišnje pauze prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, zajedno sa Institutom za transfuziju krvi Srbije nastavio saradnju sa valjevskim srednjim školama na organizaciji i realizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi u školskim objektima

21.03.2022.
Krv je ponudilo 37 učenika, a krv je dalo njih 33 i samim tim položili su maturski ispit humanosti na delu.

Crveni krst Valjevo je nakon dvogodišnje pauze prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, zajedno sa Institutom za transfuziju krvi Srbije nastavio saradnju sa valjevskim srednjim školama na organizaciji i realizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi u školskim objektima prema dogovorenom rasporedu i planu za prolećne aktivnosti u oblasti promocije humanosti kroz realizaciju dobrovoljnog davanja krvi za punoletne učenike. U sklopu prolećnih akcija, prema planu i programu dobrovoljnog davalaštva krvi za 2022. godinu, prvu akciju realizovali smo u Tehničkoj školi Valjevo.

Krv je ponudilo 37 učenika, a krv je dalo njih 33 i samim tim položili su maturski ispit humanosti na delu. Akciji je predhodilo motivaciono predavanje za učenike sa ciljem edukacije i uključivanja mladih u dobrovoljno davalaštvo krvi. Svoj doprinos pored maturanata, dali su i zaposleni u ovoj školi.