Poslednje u nizu predavanja i radionica Crvenog krsta Valjevo u seoskim školama na temu prevencije TBC-a u susret Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze koji se obeležava 24. marta, realizovano je u Oš „Ilija Birčanin“ u Beomuževiću za učenike od I do IV razreda.

23.06.2018.

Poslednje u nizu predavanja i radionica Crvenog krsta Valjevo u seoskim školama na temu prevencije TBC-a u susret Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze koji se obeležava 24. marta, realizovano je u Oš „Ilija Birčanin“ u Beomuževiću za učenike od I do IV razreda. Prisutni su naučili ša je tuberkuloza, kako se prenosi, kako se leči i na koji način se može dati doprinos u kontroli ove bolesti. Na kraju predavanja prisutnima su podeljene edukativne brošure sa korisnim informacijama o načinima održavanja higijene kako bi se sprečilo oboljevanje od ove bolesti.

Difuzija: Na početku predavanja naši predavači su govorili o ulozi, misiji, ciljevima i osnovnim principima Crvenog krsta.

Sa nama su i ovoga puta bili naši stalni partneri i saradnici iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Patronažne službe Doma zdravlja Valjevo.