U petak, 20. aprila 2018. godine, Crveni krst Valjevo i DDK – Elektrodistribucija Valjevo su uspešno realizovali poslednju akciju u tehničkoj realizaciji Transfuziološke službe Opšte bolnice Valjevo zbog uvođenja novog Zakona o transfuzijskoj medicini

23.06.2018.

U petak, 20. aprila 2018. godine, Crveni krst Valjevo i DDK – Elektrodistribucija Valjevo su uspešno realizovali poslednju akciju u tehničkoj realizaciji Transfuziološke službe Opšte bolnice Valjevo zbog uvođenja novog Zakona o transfuzijskoj medicini po kojem će ubuduće krv prikupljati Institut za transfuziju krvi Srbije. Akcija je uspešno sprovedena, uz veliki odziv zainteresovanih davalaca od kojih je krv dala 91 osoba. Na akciji su svi dobrovoljni davaoci dobili mali znak pažnje a na kraju akcije organizovano je posluženje u restoranu „Kod Laze“ na Platanima.

Crveni krst Valjevo se zahvaljuje svim sugrađanima i zaposlenim u Elektrodistribuciji Valjevo što su odvojili svoje vreme kako bi dali krv i pomogli onima kojima krv život znači.

Napomena: Ubuduće će akcije dobrovoljnog davanja krvi biti realizovane svakog utorka u prostorijama Crvenog krsta Valjevo u periodu od 10-16 časova a u tehničkoj realizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije. Ovim povodom pozivamo sve drage sugrađane da isplaniraju svoj kalendar davanja krvi i da napomenemo da slede topli meseci kada su zalihe krvi najpotrebnije jer se u letnjim mesecima beleži najveći broj rizičnih stanja i nezgoda. Podsećamo da krv mogu dati zdrave osobe starosti od 18-65 godina, muškarci na svaka tri meseca a žene na svaka četiri.