Crveni krst Valjevo je 18. oktobra realizovao još jedno edukativno predavanje u amfiteatru Ekonomske škole „Valjevo“ za dva kompletna odeljenja prve godine, 58 učenika i dva profesora razredne nastave.

18.10.2021.
18.10.2021. – U Ekonomskoj školi u Valjevu edukativno predavanje u amfiteatru na temu Trafikinga - Borbe protiv trgovine ljudima za učenike 4.razreda ove škole.

Crveni krst Valjevo je 18. oktobra realizovao još jedno edukativno predavanje u amfiteatru Ekonomske škole „Valjevo“ za dva kompletna odeljenja prve godine, 58 učenika i dva profesora razredne nastave. Informativno predavanje je realizovano na poziv učeničkog parlamenta škole, a tehnički su ga realizovale naše osposobljene vršnjačke edukatorke Milica Đurđević i Anđela Janković pod sloganom #BližeJeNegoŠtoMisliš, #It'sCloserThanYouThink.

Učenicima je prikazana standardizovana prezentacija Trafiking za srednjoškolce pod nazivom „Pojam trgovine ljudima“ iz programa „Preventivni paket“, uz pomoć koje su učenici saznali korisne informacije kao i o tome kako da pravilno postupe kada se nađu u rizičnim situacijama.

Cilj Crvenog krsta Valjevo je prevencija tj. upoznavanje što većeg broja ljudi sa ovim problemom današnjice, u ovom slučaju mladih, učenika osnovnih i srednjih škola kroz ovakva edukativna predavanja sa ciljem širenja svesti i znanja o trafikingu kako bi se redukovale mogućnosti da prvenstveno deca postanu žrtve trgovine ljudima.

Pored trenera Crvenog krsta Valjevo iz ove oblasti predavanjima su prisustvovali i budući vršnjački edukatori koji će ubuduće sami realizovati predavanja na temu borbe protiv trgovine ljudima za svoje vršnjake.
#BližeJeNegoŠtoMisliš #It'sCloserThanYouThink