Crveni krst Valjevo je u petak 18. oktobra realizovao još jednu aktivnost u okviru obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima pod sloganom #BližeJeNegoŠtoMisliš, #It'sCloserThanYouThink, za učenike IV godine ove škole.

18.10.2019.

Crveni krst Valjevo je u petak 18. oktobra realizovao još jednu aktivnost u okviru obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima pod sloganom #BližeJeNegoŠtoMisliš, #It'sCloserThanYouThink, za učenike IV godine ove škole. Učenicima je prikazana standardizovana prezentacija Trafiking za srednjoškolce pod nazivom „Pojam trgovine ljudima“ iz programa „Preventivni paket“, uz pomoć koje su učenici saznali korisne informacije kao i o tome kako da pravilno postupe kada se nađu u rizičnim situacijama.

Cilj Crvenog krsta Valjevo je prevencija tj. upoznavanje što većeg broja ljudi sa ovim problemom današnjice, u ovom slučaju mladih, učenika osnovnih i srednjih škola kroz ovakva edukativna predavanja sa ciljem širenja svesti i znanja o trafikingu kako bi se redukovale mogućnosti da prvenstveno deca postanu žrtve trgovine ljudima.

Pored trenera Crvenog krsta Valjevo iz ove oblasti predavanjima su prisustvovali i budući vršnjački edukatori koji će ubuduće sami realizovati predavanja na temu borbe protiv trgovine ljudima za svoje vršnjake.

#BližeJeNegoŠtoMisliš #It'sCloserThanYouThink