Crveni krst Valjevo je u Nedelji Crvenog krsta, započeo aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“ u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima u valjevskim vrtićima.

18.05.2022.
18.05. – 31.05.2022. – Crveni krst Valjevo je u nedelji Crvenog krsta i Nedelji zdravlja usta i zuba realizovao predavanja i radionice u 9 vrtića naše opštine.

Crveni krst Valjevo je u Nedelji Crvenog krsta, započeo aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“ u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima u valjevskim vrtićima. Cilj kampanje je da se deci od najranijeg uzrasta ukaže na značaj zdravlja usta i zuba kod dece i stvaranje navika za pravilno održavanje higijene zuba. Predavanja o higijeni usta i zuba i pravilnoj ishrani smo realizovali u vrtićima Zvončić, Bambi, Hajdi, Kolibri, Bubamara, Naša radost, Pčelica, Pinokio i u vrtiću Vidra uz prikazivanje zanimljive prezentacije za najmlađe i demonstraciju kako pravilno koristiti četkicu prilikom pranja zuba. Govorili smo i o značaju redovnog odlaska kod stomatologa, kako izgleda popravka zuba a bilo je reči i o značaju pravilne ishrane tj. namirnicama koje mogu oštetiti zube.

Difuzija: Svako predavanje započinjemo upoznavanjem prisutnih sa ulogom, misijom, principima i ciljevima Crvenog krsta.

Aktivnosti u Nedelji zdravlja usta i zuba Crveni krst Valjevo sprovodi zajedno sa partnerima iz Stomatološke službe Doma zdravlja Valjevo, Službe polivalentne patronažne i Zavodom za javno zdravlje Valjevo