Crveni krst Valjevo i DDDK „Policajac 2004“ iz Valjeva su u sklopu aktivnosti vezanih za Nedelju Crvenog krsta i obeležavanje 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, su organizovali tradicionalnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi na terenu.

19.05.2017.
Crveni krst Valjevo i DDDK „Policajac 2004“ iz Valjeva su u sklopu aktivnosti vezanih za Nedelju Crvenog krsta i obeležavanje 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, su organizovali tradicionalnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi na terenu. Akcija je ovoga puta organizovana u Brankovini, u porti crkve u Brankovini koja je naš tradicionalni saradnik za ovu akciju, na kojoj je prikupljeno 105 jedinica krvi. U organizaciji kao i uspešnoj tehničkoj realizaciji ove akcije učestvovali su DDDK „Policajac 2004“ iz Valjeva čiji članovi redovno učestvuju u davanju krvi i Transfuziološka služba Opšte bolnice Valjevo. S obzirom da je akcija organizovana na terenu koji je udaljen 10 kilometara od grada, organizovan je i prevoz za zainteresovane davaoce kojima je posle akcije upriličen i svečani ručak u restoranu „Soul“. Naši volonteri su i ovoga puta bili tu da pomognu a neki od njih i da daju krv. Akciju su medijski propratili i novinari RTS-a.

I ovoga puta humanost je došla do punog izražaja s obzirom da je na akciji prikupljeno 105 jedinica krvi, te se ovim putem zahvaljujemo svim humanim ljudima koji su dali krv.