Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u realizaciji 20-te po redu tradicionalne atletske trke koja je uspešno održana u subotu, 17. aprila u kanjonu reke Gradac pod nazivom „U trci za zdravljem – budimo brži“.

17.04.2022.
Crveni krst Valjevo je i ove godine aktivno učestvovao u realizaciji 20-te po redu tradicionalne atletske trke koja je uspešno održana u subotu, 17. aprila u kanjonu reke Gradac pod nazivom „U trci za zdravljem – budimo brži“. Crveni krst Valjevo je bio jedan od partnera u realizaciji ove manifestacije sporta i zdravlja čiji su organizatori MZ Gradac i Atletski klub Metalac Valjevo, a pokrovitelj Grad Valjevo.

Volonteri Crvenog krsta bili su na cilju, i na postavljenim štandovima ispred šatora, delili čaj i sendviče učesnicima trke i brojnim gostima. Cilj manifestacije je, da promoviše zdrave stilove života kroz sportske aktivnosti i podizanje ekološke svesti kao preduslova za razvijanje osećaja za zaštitu i očuvanje životne sredine, posebno u zaštićenim ekološkim zonama.Na trci su pored rekreativaca iz našeg grada učestvovali i brojni gosti i atletski klubovi sa mlađim kategorijama iz okolnih gradova.