U utorak, 17. aprila 2018. godine, Crveni krst Valjevo bio je domaćin regionalnog sastanka DDK na kojem su učestvovali sekretari 14 organizacija Crvenog krsta iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga kao i stručni saradnici za dobrovoljno davalaštvo krvi

23.06.2018.

U utorak, 17. aprila 2018. godine, Crveni krst Valjevo bio je domaćin regionalnog sastanka DDK na kojem su učestvovali sekretari 14 organizacija Crvenog krsta iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga kao i stručni saradnici za dobrovoljno davalaštvo krvi, koji je realizovao Crveni krst Srbije u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Na sastanku su bili predstavnik Instituta za transfuziju krvi Srbije kao i Crvenog krsta Srbije a diskusiju je otvorio i prisutne pozdravio sekretar Crvenog krsta Valjevo Miroslav Đukić a ispred valjevske bolnice je govorio načelnik transfuziološke službe dr Milutin Mihajlović.

Sastanak je organizovan povodom primene novog Zakona o transfuzijskoj medicini a radi operativnih dogovora u vezi sa organizacijom akcija dobrovoljnog davanja krvi kao i promocije, regrutovanja i zadržavanja davalaca krvi o čemu je bilo reči i na konferenciji za novinare na kojoj su bili prisutni lokalni mediji: RTV MARSH, TV VA PLUS, Regionalna Vujić televizija i Nedeljni list NAPRED.

Novi Zakon o tranfuzijskoj medicini počinje da se primenjuje od 1. januara 2019. godine u punom kapacitetu a od ove 2018. godine kvartalno po regionima a u Valjevu će po novom sistemu dobrovoljnog davalaštva krvi a u skladu sa novim Zakonom, od 1. maja 2018. godine akcije DDK biti redovno organizovane svakog utorka od 10-16h u prostorijama Crvenog krsta Valjevo. Prva akcija u organizaciji Crvenog krsta Valjevo i u realizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije biće 8. maja, te ovim putem pozivamo sve građane da u svoje rasporede evidentiraju utorak kao poseban dan za humanost. Pored ovih redovnih akcija tu su i akcije na terenu koje će i ubuduće biti organizovane a o kojima će sugrađani biti obaveštavani kada za to dođe vreme.