Oktobar mesec je posvećen promociji pravilne ishrane svih uzrasnih kategorija, a posebno dece i mladih te smo nastojali u obeležavanju u ovih datuma kroz kontinuirane aktivnosti koje su realizovane u 7 valjevskih vrtićia

16.10.2022.
16. i 17.10.2022. - Crveni krst Valjevo je učestvovao u obeležavanju 16. oktobra, Svetskog dana hrane u okviru Oktobra - meseca pravilne ishrane i 17. oktobra – Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva.

Oktobar mesec je posvećen promociji pravilne ishrane svih uzrasnih kategorija, a posebno dece i mladih te smo nastojali u obeležavanju u ovih datuma kroz kontinuirane aktivnosti koje su realizovane u 7 valjevskih vrtićia u vidu zdravstveno preventivnih prezentacija sa izuzetnim temama o pravilnoj ishrani kod predškolske dece. Ovim aktivnostima prethodila je konferencija za štampu na kojoj su najavljeni ovi važni datumi, a sve u cilju informisanja i sticanja znanja, formiranja ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, a posebno dece i mladih.

Inače, Crveni krst Valjevo sa svojim partnerima u toku Oktobra – meseca pravilne ishrane, ali i u toku cele godine, organizuje brojna zdravstveno vaspitna predavanja na temu pravilne ishrane u osnovnim školama i predškolskim ustanovama kao kontinuirani vid preventivne delatnosti, a sve u cilju edukovanja najmlađe populacije kako bi od malih nogu stekli korisna znanja o pravilnoj ishrani.

Ove aktivnosti Crveni krst Valjevo je realizovao sa stalnim partnerima u oblasti zdravstvene zaštite - Patronažnom službom Doma zdravlja Valjevo i zavodom za javno zdravlje Valjevo.