Crveni krst Valjevo je povodom obeležavanja SVETSKOG DANA HRANE, realizovao jednodnevni seminar za vršnjačke edukatore pod sloganom „Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane“, uz akcenat na temu „Unapređenje zdravlja učenika u srednjim školama“, u sklopu koje je održana i interaktivna radionica pod nazivom „Kalorijska i nutritivna vrednost jelovnika“.

16.10.2016.
16.10.2016. – SVETSKI DAN HRANE

16.10.2016. - Crveni krst Valjevo je povodom obeležavanja SVETSKOG DANA HRANE, realizovao jednodnevni seminar za vršnjačke edukatore pod sloganom „Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane“, uz akcenat na temu „Unapređenje zdravlja učenika u srednjim školama“, u sklopu koje je održana i interaktivna radionica pod nazivom „Kalorijska i nutritivna vrednost jelovnika“.

Seminar je realizovan u partnerskoj saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Valjevo - Centrom za promociju zdravlja, Domom zdravlja Valjevo - Polivalentnom patronažom i „Medicinskom školom“ u Valjevu, a namenjen je učenicima koji će kao budući vršnjački edukatori obrađivati teme iz oblasti pravilne ishrane kao jednog od najvažnijih faktora za pravilan razvoj i očuvanje zdravlja u celini a posebno je značajno za mlade u razvoju.

Ova aktivnost Crvenog krsta od velikog je značaja i za učenike „Medicinske škole“, buduće vršnjačke edukatore, jer pored svih stručnih znanja koja stiču u školi kao i na ovom jednodnevnom seminaru a vezanom za temu zdrave ishrane, naučiće kako ta znanja na pravi način da prenesu svojim vršnjacima.