Crveni krst Valjevo je sa svojim saradnicima i partnerima, u četvrtak 16. maja, realizovao još jedno - 8. (osmo) po redu zdravstveno preventivno predavanje i interaktivnu radionicu u sklopu planiranih aktivnost povodom 29. Nedelje zdravlja usta i zuba

16.05.2019.

Crveni krst Valjevo je sa svojim saradnicima i partnerima, u četvrtak 16. maja, realizovao još jedno - 8. (osmo) po redu zdravstveno preventivno predavanje i interaktivnu radionicu u sklopu planiranih aktivnost povodom 29. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ a u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“ i „Osmehni se zdravo“ u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima, ovoga puta u vrtiću „Bubamara“. Mališanima su naši predavači govorili o osnovnim pravilima higijene usta i zuba – o značaju redovnog i pravilnog pranja zuba, pravilnoj ishrani koja podrazumeva umereno korišćenje slatkiša i redovno konzumiranje voća i povrća, kontroli zubića od strane roditelja i stomatologa, i sve to uz demonstraciju kako se najbolje peru zubi od ostataka hrane na maketi vilice što je deci bilo najzanimljivije. Mališani su veoma aktivno učestvovali u razgovoru i demonstaciji tokom predavanja.

Završna manifestacija 19. Nedelje zdravlja usta i zuba biće realizovana u četvrtak, 23. maja od 10 časova u obdaništu „Vidra“, uz prigodan program i dodelu nagrada na tradicionalnom konkursu za najbolje likovne i literarne radove dece predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola. Cilj kampanje je poboljšanje zdravlja usta i zuba kod dece i stvaranje navika održavanja pravilne higijene zuba.

Difuzija: Svako predavanje započinjali smo upoznavanjem prisutnih sa ulogom, misijom, principima i ciljevima Crvenog krsta.

Aktivnost smo realizovali sa našim stalnim partnerima iz Doma zdravlja Valjevo (Stomatološka služba i Služba polivalentne patronaže) i Zavoda za javno zdravlje Valjevo.