Crveni krst Valjevo je sa svojim saradnicima i partnerima u četvrtak, 16. maja, realizovao 7. po redu zdravstveno preventivno predavanje i radionicu u obdaništu „Vidra“, povodom obeležavanja 29. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“

16.05.2019.

Crveni krst Valjevo je sa svojim saradnicima i partnerima u četvrtak, 16. maja, realizovao 7. po redu zdravstveno preventivno predavanje i radionicu u obdaništu „Vidra“, povodom obeležavanja 29. Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“ i "Osmehni se zdravo" koja se ove godine obeležava u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima u Valjevskim vrtićima. Uz prikazivanje zanimljive prezentacije za najmlađe i demonstraciju kako pravilno koristiti četkicu prilikom pranja zuba, govorili smo i o značaju redovnog odlaska kod stomatologa, kako izgleda popravka zuba a bilo je reči i o značaju pravilne ishrane tj. namirnicama koje mogu oštetiti zube.

Difuzija: Na početku predavanja smo mališane upoznali sa ulogom i značajem Crvenog krsta, kao i njegovom misijom i osnovnim principima.

Aktivnost smo realizovali sa našim stalnim partnerima iz Doma zdravlja Valjevo (Stomatološka služba i Služba polivalentne patronaže) i Zavoda za javno zdravlje Valjevo.