Crveni krst Valjevo je u ponedeljak, 16. aprila na poziv matične škole „Milovan Glišić“ u Valjevskoj Kamenici, realizovao celodnevne aktivnosti sa učenicima ove škole – jedan dan niz edukativnih aktivnosti.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je u ponedeljak, 16. aprila na poziv matične škole „Milovan Glišić“ u Valjevskoj Kamenici, realizovao celodnevne aktivnosti sa učenicima ove škole – jedan dan niz edukativnih aktivnosti. Ciljna grupa za pomenute aktivnosti bili su učenici podeljeni u dve uzrasne kategorije. Mlađi, od četvrtog do šestog razreda - 44 učenika i stariji, učenici sedmog i osmog razreda njih 45, za koje smo realizovali primerene radionice iz programa Promocija humanih vrednosti, modul – rodna ravnopravnost, radionica „Na kampovanju“ koju su učenici izuzetno prihvatili.

Radionicama je prisustvovalo ukupno 89 učenika u dve uzrasne grupe, odnosno 44 učenika uzrasta od četvrtog do šestog razreda i 45 učenika sedmog i osmog razreda, među njima i četvoro aktivista školske sekcije Crvenog krsta. Ovo nije prvi put da Crveni krst Valjevo realizuje ove radionice u osnovnoj školi u Kamenici, prethodni put je, baš kao i sada, saradanik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Valjevo, imao izuzetno aktivo učešće dece, kojima se očigledno ovaj igrloliki pristup aktivnostima, baš dopada. Upravo iz tog razloga, biće još aktivosti u budućem periodu iz ostalih modula programa Promocija humanih vrednosti.