Crveni krst Valjevo je uz podršku Crvenog krsta Srbije, u periodu od 15.07.2021. do 24.07.2021. učestvovao u realizaciji letnje škole podmlatka, boravka i oporavka dece u odmaralištu Crvenog krsta - Mitrovo polje na Goču

15.07.2021.
Crveni krst Valjevo je uz podršku Crvenog krsta Srbije, u periodu od 15.07.2021. do 24.07.2021. učestvovao u realizaciji letnje škole podmlatka, boravka i oporavka dece u odmaralištu Crvenog krsta - Mitrovo polje na Goču, za 20 učenika četvrtog i petog razreda iz dve seoske i jedne gradske osnovne škole. U ovom periodu boravka, pored ostalih aktivnosti, deca su prošla Letnju školu podmlatka Crvenog krsta, koju su realizovali i prilagodili njihovom uzrastu i interesovanjima, 5 edukovanih volontera Crvenog krsta Kraljevo.

Program je realizovan kroz 3 segmenta:
  • “Crveni krst i ja“ (usvajanje znanja o vrednostima koje promoviše i zastupa Crveni krst i značaju humanitarnog rada)
  • Tematske radionice iz različitih oblasti delovanja Crvenog krsta
  • Večernji – zabavni program
Tematske radionice su obuhvatile neke od oblasti rada Crvenog krsta kao: Ukazivanje prve pomoći, Realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja, Promocija humanih vrednosti – smanjivanje nasilja među decom i mladima, Prevencija trgovine ljudima, Promocija zdravijih stilova života i Bezbednost na vodi, kao i pravila ponašanja na kupalištima. Na večernjim programima su pored dobre zabave imali priliku da pokažu ostala svoja znanja, veštine i talente.

Pored edukativnog programa, najmlađi polaznici su, u pratnji vaspitača, slobodno vreme provodili u šetnjama i obilasku znamenitosti Mitrovog polja, na sportskim terenima i bazenu kojima odmaralište takođe raspolaže.

Shodno sredstvima i izloženim mogućnostima boravak je realizovan za ukupno 30(trideset) dece, 20(dvadeset) iz Valjeva i 10(deset) iz Koceljeve, uzrasta od 7 do 14 godina.

Oporavak je realizovan u skladu sa epidemiološkom situacijom, merama zaštite, preporukama i instrukcijama nadležnih službi.