Crveni krst Valjevo je u sredu, 15. maja, nastavio sa realizacijom zdravstveno preventivnih aktivnosti sa svojim saradnicima i partnerima u vrtiću „Bambi“. Ovo je 5. po redu predavanje i radionica u ovoj nedelji a povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“,, za predškolce i njihove vaspitače. Veoma je važno da se sa edukacijom na temu oralnog zdravlja počne od malih nogu kako bi deca na vreme usvojila adekvatne navike kada je higijena usta i zuba u pitanju.

15.05.2019.

Crveni krst Valjevo je u sredu, 15. maja, nastavio sa realizacijom zdravstveno preventivnih aktivnosti sa svojim saradnicima i partnerima u vrtiću „Bambi“. Ovo je 5. po redu predavanje i radionica u ovoj nedelji a povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“,, za predškolce i njihove vaspitače. Veoma je važno da se sa edukacijom na temu oralnog zdravlja počne od malih nogu kako bi deca na vreme usvojila adekvatne navike kada je higijena usta i zuba u pitanju. Predavači su mališanima ukazali na značaj redovnog pranje zuba ujutru i uveče, kao i posle svakog obroka, smanjenja unosa šećera i izbalansirane ishrane, bezbednog fizičkog okruženja i obavezne posete stomatologu radi redovne kontrole. Naši edukatori su na atraktivan način uključili decu u razgovor, kreativnom prezentacijom i demonstracijom kako pravilno koristiti četkicu prilikom pranja zuba. Cilj ovih predavanja na temu oralnog zdravlja je edukacija dece kako bi od malih nogu prisupili pravilnom održavanju higijene usta i zuba što doprinosi i očuvanju opšteg zdravlja.

Difuzija: Na početku predavanja prisutne upoznavajemo sa ulogom, misijom, principima i ciljevima Crvenog krsta.
Aktivnosti smo realizovali sa našim stalnim partnerima iz Stomatološke službe Doma zdravlja Valjevo, Službe polivalentne patronažne i Zavoda za javno zdravlje Valjevo.