Crveni krst Valjevo je u sredu, 15. maja, realizovao još jedno – 6. po redu zdravstveno preventivno predavanja i interaktivne radionice sa svojim saradnicima i partnerima, ovoga puta u vrtiću „Hajdi“

15.05.2019.

Crveni krst Valjevo je u sredu, 15. maja, realizovao još jedno – 6. po redu zdravstveno preventivno predavanja i interaktivne radionice sa svojim saradnicima i partnerima, ovoga puta u vrtiću „Hajdi“, povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“, u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima u valjevskim vrtićima,. Predavači su prilagodili svoje izlaganje uzrastu dece i veoma zanimljivo i šaljivo pričali o iskustvima iz svoje prakse, govorili o značaju redovne posete kod zubara, kako da pravilno održavaju higijenu usta, da održavaju četkicu i smanje unos slatkiša i štetnih sokova. Deca su kao i uvek imala mnogo pitanja i zapažanja koja su želeli sa nama da podele.

Difuzija: Na početku predavanja prisutne upoznavajemo sa ulogom, misijom, principima i ciljevima Crvenog krsta.
Naši stalni partneri u realizaciji aktivnosti su Stomatološka služba Doma zdravlja Valjevo, Služba polivalentne patronažne i Zavod za javno zdravlje Valjevo.