Crveni krst Valjevo je aktivno obeležio 14. jun - Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, postavljanjem posebno pripremljenih štandova u centru grada (centralna uličn manifestacija), podelom promotivnog materijala i sitnih znakova pažnje

14.06.2021.
Crveni krst Valjevo je aktivno obeležio 14. jun - Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, postavljanjem posebno pripremljenih štandova u centru grada (centralna uličn manifestacija), podelom promotivnog materijala i sitnih znakova pažnje, razgovorima sa sugrađanima i medijima i realizacijom velike akcije dobrovoljnog davanja krvi u lovačkom domu u Valjevu. U prisustvu velikog broja sugrađana i volontera prezentovani su i dosadašnji rezultati, ostvarene nagrade i priznanja Crvenom krstu Valjevo, ali i važnost dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi. Više od sto kompleta zdravstveno propagandnog i promotivnog materijala podeljeno je ovom prilikom (lifleti, buk markeri, hemijske i baloni). Naši volonteri su pripremili štandove sa jasnim porukama o važnosti dobrovoljnog davalaštva krvi i delili pripremljene materijale i brošure prisutnima. Takođe, ova aktivnost bila je prilika i da se aktivni davaoci i oni koji to žele postati, pozovu na akciju dobrovoljnog davanja krvi 15.06.2021. koja se organizuje povodom Svetskog dana a realizuju je Crveni krst Valjevo i UDDK „Policajac 2004“ i u Lovačkom domu u Valjevu.

Valjevski mediji su, kao i do sada, posvetili značajnu pažnju ovoj aktivnosti, sa akcentom na promociju samog dobrovoljnog davalaštva krvi, ističući dosadašnje aktivnosti, rezultate i konkretne akcije, a sve u cilju da u ovom segmentu valjevski Crveni krst ostane jedan od najuspešnijih u Republici Srbiji.

Ovim putem još jednom apelujemo i obaveštavamo javnost da se redovno odazivaju na lokalne akcije koje se organizuju svakog utorka u prostorijama Crvenog krsta u Valjevu u periodu od 09 do 15 časova kako bi se sprečile nestašice krvi u bolnicama i klinikama jer slede topli meseci kada su zalihe krvi najpotrebnije jer se u letnjim mesecima beleži najveći broj rizičnih stanja i nezgoda, zato – od TEBE zavisi.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca je takođe prilika i da se zahvalimo svim ljudima dobre volje, sugrađanima i stalnim davaocima na humanosti i vremenu koje odvajaju da daruju krv onima onima kojima krv život znači, i time nekome poklanjaju život.

Da napomenemo da je davanje krvi DOBROVOLjNO, ANONIMNO I NENAGRAĐIVANO.

Budi davalac, jer svakako, od TEBE zavisi...