Crveni krst Valjevo je aktivno obeležio 14. jun – Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi postavljanjem posebno pripremljenog štanda, podelom promotivnog materijala i realizacijom velike akcije dobrovoljnog davanja krvi u Brankovini sa željom da se skrene pažnja na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi i da se podigne svest o vitalnoj ulozi transfuzije krvi u spasavanju života i unapređenju zdravlja ljudi.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je aktivno obeležio 14. jun – Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi postavljanjem posebno pripremljenog štanda, podelom promotivnog materijala i realizacijom velike akcije dobrovoljnog davanja krvi u Brankovini sa željom da se skrene pažnja na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi i da se podigne svest o vitalnoj ulozi transfuzije krvi u spasavanju života i unapređenju zdravlja ljudi. U saradnji sa DDDK „Policajac 2004“, a povodom obeležavanja 14. juna - Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, uspešno realizovao tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Brankovini, u tehničkoj realizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, na kojoj je prikupljeno 63 jedinice krvi.

Naši volonteri su postavili štandove sa jasnim porukama o važnosti dobrovoljnog davalaštva, delili su brošure prisutnima ali i davali lični primer darivajući krv.

Ovim putem apelujemo na ljude da se redovno odazivaju na lokalne akcije koje se organizuju svakog utorka u prostorijama Crvenog krsta u Valjevu u periodu od 10 do 16 časova kako bi se sprečile nestašice krvi u bolnicama i klinikama jer slede topli meseci kada su zalihe krvi najpotrebnije jer se u letnjim mesecima beleži najveći broj rizičnih stanja i nezgoda, zato – od TEBE zavisi.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca je takođe prilika i da se zahvalimo svim ljudima dobre volje, sugrađanima i stalnim davaocima na humanosti i vremenu koje odvajaju da daruju krv onima onima kojima krv život znači, i time nekome poklanjaju život.

Da napomenemo da je davanje krvi DOBROVOLjNO, ANONIMNO I NENAGRAĐIVANO.

Budi davalac jer od TEBE zavisi.