Crveni krst Valjevo je nastavio svoje aktivnosti u susret 24. Martu - Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze u OŠ “Ilija Birčanin“ na Stavama i Pričeviću za učenike četvrtog razreda.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je nastavio svoje aktivnosti u susret 24. Martu - Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze u OŠ “Ilija Birčanin“ na Stavama i Pričeviću za učenike četvrtog razreda. Cilj ovih preventivnih predavanja je da mladi nauče osnovne činjenice o tuberkulozi, načinima prevencije i lečenja iste uz propagiranje respiratorne kulture koja podrazumeva zdrav način života: redovan san, ishranu, umerenu fizičku aktivnost, higijenu tela, života i radnog prostora, sa ciljem smanjenja rizika od mnogih bolesti, pa i tuberkuloze.

Difuzija: Uvodni deo predavanja je bio posvećen upoznavanju prisutnih sa ulogom, misijom, ciljevima i osnovnim principima Crvenog krsta.

Aktivnost je realizovana u saradnji sa stalnim partnerima i saradnicima iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Patronažnom službom Doma zdravlja Valjevo.