Crveni krst Valjevo je realizovao još jedno predavanje na temu prevencije tuberkuloze u susret Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze koji se obeležava 24. marta.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je realizovao još jedno predavanje na temu prevencije tuberkuloze u susret Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze koji se obeležava 24. marta. Ovoga puta predavanje i radionica su realizovani u Oš „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini za učenike III i V razreda koji su pažljivo pratili predavanje na kojem su učili o osnovnim pojmovima o tuberkulozi, načinima preveniranja i lečenja ove bolesti. Rano otkrivanje tuberkuloze je veoma bitno zbog pravovremenog započinjanja i završetka lečenja čime se sprečava dalje širenje bolesti. Zato je bitno da i zdrava populacija koja dolazi u kontakt sa obolelima ima osnovna znanja o ovoj bolesti, a ovim edukativnim radionicama i predavanjima želimo da proširimo svest i podignemo nivo znanja što većem broju mladih.

Difuzija: Na početku predavanja naši predavači su govorili o ulozi, misiji, ciljevima i osnovnim principima Crvenog krsta.

Sa nama su i ovoga puta bili naši stalni partneri i saradnici iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Patronažne službe Doma zdravlja Valjevo.