Crveni krst Valjevo je u Nedelji Crvenog krsta, započeo aktivnosti povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“ koja se ove godine obeležava pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima u valjevskim vrtićima.

13.05.2019.

13.05.2019. – Crveni krst Valjevo je u nedelji Crvenog krsta i Nedelji zdravlja usta i zuba realizovao 2 (dva) predavanja i radionice u 2 vrtića: „Zvončić“ i „Mihailo Stupar“

Crveni krst Valjevo je u Nedelji Crvenog krsta, započeo aktivnosti povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba u okviru naših aktivnosti „Zdravi zubi – lep osmeh“ koja se ove godine obeležava pod sloganom „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta“ u formi interaktivnih predavanja i radionica namenjenih predškolcima u valjevskim vrtićima. Cilj kampanje je da se deci od najranijeg uzrasta ukaže na značaj zdravlja usta i zuba kod dece i stvaranje navika za pravilno održavanje higijene zuba. Prvo predavanje o higijeni usta i zuba i pravilnoj ishrani smo realizovali u vrtićima Zvončić i Mihailo Stupar u ponedeljak - 13. maja, uz prikazivanje zanimljive prezentacije za najmlađe i demonstraciju kako pravilno koristiti četkicu prilikom pranja zuba. Govorili smo i o značaju redovnog odlaska kod stomatologa, kako izgleda popravka zuba a bilo je reči i o značaju pravilne ishrane tj. namirnicama koje mogu oštetiti zube.

Difuzija: Svako predavanje započinjemo upoznavanjem prisutnih sa ulogom, misijom, principima i ciljevima Crvenog krsta.

Aktivnosti u Nedelji zdravlja usta i zuba Crveni krst Valjevo sprovodi zajedno sa partnerima iz Stomatološke službe Doma zdravlja Valjevo, Službe polivalentne patronažne i Zavodom za javno zdravlje Valjevo. Nedelja zdravlja usta i zuba obeležava u periodu od 13.-19. Maja i delimično se poklapa sa Nedeljom Crvenog krsta koja se obeležava od 08. – 15.maja svake godine.