Crveni krst Valjevo zajedno sa kompanijom „Lidl“ uspešno je realizovao kampanju „Mala dela su velika stvar“. Naši sugrađani bili su u prilici da u periodu od 21. novembra do 11. decembra, nakon, informisanja o kampanji od strane naših volontera i kupovine namirnica

13.01.2023.
13.01.2022. – Kampanja „Mala dela su velika stvar“

Crveni krst Valjevo zajedno sa kompanijom „Lidl“ uspešno je realizovao kampanju „Mala dela su velika stvar“. Naši sugrađani bili su u prilici da u periodu od 21. novembra do 11. decembra, nakon, informisanja o kampanji od strane naših volontera i kupovine namirnica, opredele namirnice i ostave u kutiju koja je namenjena sa realizaciju ove kampanje u „Lidl“ prodavnici. Po završenom prikupljanju i peuzimanju namirnica, pristupilo se određivanju kriterijuma i formiranju spiskova, ove godine prioritet su bila seoska domaćinstva.

Prikupljeno je: 113kg hrane, 11.3kg higijene i 26.7kg konditorskih proizvoda i slatkiša, što je ukupno 151kg. Paketi distribuirani u 33 ugrožena seoska domaćinstva, formirani su od hrane i higijene, dok su konditorski proizvodi dodati u Novogodišnje i Božićne paketiće za najmlađe korisnike Narodne kuhinje u Valjevu.