Crveni krst Valjevo je u subotu 12. oktobra, za kraj Dečje nedelje organizovao tradicionalnu rekreativno-humanitarnu aktivnost pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“ na keju reke Kolubare, pod sloganom „Imamo cilj-dođi na start“

12.10.2019.

Crveni krst Valjevo je u subotu 12. oktobra, za kraj Dečje nedelje organizovao tradicionalnu rekreativno-humanitarnu aktivnost pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“ na keju reke Kolubare, pod sloganom „Imamo cilj-dođi na start“, kao završnu manifestaciju ovogodišnje Dečje nedelje u Valjevu. Na manifestaciji je učestvovalo više stotina dece školskog i predškolskog uzrasta a trke su održane u 16 kategorija, kako dečaka tako i devojčica, koji su trčali po uzrasnim grupama a pobednici su dobili medalje i diplome za prvo, drugo i treće mesto u svih 16 kategorija, uz prisustvo odraslih, vaspitača, roditelja, nastavnika i učitelja koji su podržali ovu manifestaciju i doprineli akciji kupovinom startnih brojeva čime pomažu ugrožene kategorije dece i mladih, samim tim pored rekreativnog Trka ima i humani cilj.

Naši mladi volonteri su pratili učesnike, usmeravali ih i dočekivali na cilju gde je bila najuzavrelija atmosfera a pravi letnji dan je doprineo da svi uživaju u lepoj energiji, druženju i borbi za više ciljeve jer sama trka ima pre svega humanitarni karakter, a ne takmičarski značaj.

Crveni krst Valjevo je obezbedio diplome i medalje za prvo, drugo i treće mesto u svih 16 kategorija učesnika trke kao i pehare za predstavnike vrtića i škola kojima je sekretar Crvenog krsta Valjevo uručio u znak zahvalnosti na učešću u trci i podršci ove humanitarne aktivnosti Crvenog krsta Valjevo u nadi da će svaka sledeća trka „Za srećnije detinjstvo“ privući još više kako učesnika tako i posetilaca jer mi „Imamo cilj, zato dođi na start“. Svi ste dobro došli i sledeće godine!