Crveni krst Valjevo je nastavio kontinuirane zdravstveno vaspitne i preventivne aktivnosti u oblasti promocije zdravlja i zdravih stilova života u 2018. godini ovoga puta u seoskim školama, na temu prevencije tuberkuloze u susret 24. martu – Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze.

23.06.2018.

Crveni krst Valjevo je nastavio kontinuirane zdravstveno vaspitne i preventivne aktivnosti u oblasti promocije zdravlja i zdravih stilova života u 2018. godini ovoga puta u seoskim školama, na temu prevencije tuberkuloze u susret 24. martu – Svetskom danu borbe protiv tuberkuloze. Prvo predavanje je realizovano u OŠ „Dragoljub Ilić“ u Dračiću za učenike trećeg razreda, gde su mališani naučili šta je to tuberkuloza, koji su simptomi i kako se leči. Na kraju predavanja im je podeljen materijal edukativnog karaktera u vidu slikovitih brošura.

Difuzija: Predavanju je prethodilo upoznavanje prisutnih sa ulogom, misijom, ciljevima i osnovnim principima Crvenog krsta.

Aktivnost je realizovana u saradnji sa stalnim partnerima i saradnicima iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Patronažnom službom Doma zdravlja Valjevo.