Crveni krst Valjevo je nastavio sa realizacijom preventivnih predavanja sa svojim vršnjačkim edukatorima, za učenike Poljoprivredne škole.

11.12.2019.

Crveni krst Valjevo je, u sklopu sveobuhvatne kampanje po srednjim školama, nastavio sa realizacijom preventivnih predavanja sa svojim vršnjačkim edukatorima, ovoga puta sa Darkom Gligorijevićem i Ivanom Kostadinović iz našeg programa „Alkoholizam mladih“, za učenike Poljoprivredne škole sa domom učenika „Valjevo“, kako bi svi učenici prve godine (šest odeljenja) njih 131 u dva uzastopna dana, posle prevencije trgovine ljudima, učestvovali u ovoj važnoj i sveobuhvatnoj edukaciji preventivnog karaktera, ovoga puta na temu prevencije alkoholizma kod mladih. Ovo predavanje je realizovano u sklopu dogovora sa predstavnicima. Ovo su bila i prva predavanja vršnjačkih edukatora, Darka Gligorijevića i Ivane Kostadinović programa „Alkoholizam mladih“ koji su zajedno osmislili stručni saradnici Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Službe polivalentne patronaže i Savetovalištva za mlade Doma zdravlja Valjevo i Crvenog krsta Valjevo. Predavanja koja su realizovana u svečanoj sali su protekla u dobroj interakciji prisutnih, sa puno novih činjenica sa kojima su se po sopstvenom priznanju upoznali, baš od strane edukatora.

Mentori programa, Snežana Marinković i dr Aleksandara Filipović iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Slavica Filipović iz Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo, Živana Pantić psiholog Savetovalištva za mlade i Aleksandar Tomić, stručni saradnik za zdravstveno preventivnu delatnost Crvenog krsta Valjevo, saglasili su se da su vršnjački edukatori prezentaciju prisutnim učenicima doneli u potrebnom kvalitetu, uvažavajući njihova pitanja i otklanjajući nedoumice koje su imali o štetnosti alkohola.