Crveni krst Valjevo je realizovao edukativna predavanja i kreativne radionice za učenike nižih razreda, pod sloganom „Ishranom do zdravlja“ u seoskoj osnovnoj školi „MilovanGlišić“ u Valjevskoj Kamenici.

11.10.2016.
11.10.2016. – Pravilna ishrana za školsku decu u OŠ „Milovan Glišić“ u Valjevskoj Kamenici, OKTOBAR – Mesec pravilne ishrane

11.10.2016. – Crveni krst Valjevo je realizovao edukativna predavanja i kreativne radionice za učenike nižih razreda, pod sloganom „Ishranom do zdravlja“ u seoskoj osnovnoj školi „MilovanGlišić“ u Valjevskoj Kamenici, 30 kilometara udaljenoj od Valjeva,.

Posebna pažnja posvećena je piramidi ishrane o kojoj su učenici slušali i učili na kreativan i vizuelno atraktivan način, uz video prezentacije, pri čemu su i oni imali aktivnu ulogu a samim tim su i sticali i usvajali preko potrebna znanja o pravilima i značaju pravilne i zdrave ishrane.

Predavanja su realizovana u partnerskoj saradnjisa Zavodom za javno zdravlje Valjevo – Centrom za promociju zdravlja iDomom zdravlja Valjevo – Polivalentnom patronažom u Valjevu, a namenjena su usvajanju pravilnih navika u ishrani kod najmlađih i uticaju ishrane na njihov pravilan razvoj i očuvanje zdravlja u celini.

Oktobar je mesec posvećen promociji pravilne ishrane za sve kategorije i uzraste našeg stanovništva a posebno deci i mladima.

Ovogodišnji mesec pravilne ishrane obeležava se pod sloganom „Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane“.