OKTOBAR – Mesec pravilne ishrane - Crveni krst Valjevo je realizovao edukativna predavanja i kreativne radionice za predškolce u Valjevskoj Kamenici, pod sloganom „Ishranom do zdravlja“.

11.10.2016.
11.10.2016. – Pravilna ishrana za predškolce u Valjevskoj Kamenici

OKTOBAR – Mesec pravilne ishrane

11.10.2016. – Crveni krst Valjevo je realizovao edukativna predavanja i kreativne radionice za predškolce u Valjevskoj Kamenici,30 kilometara udaljenoj od Valjeva, podsloganom „Ishranom do zdravlja“. O piramidi ishrane najmlađi su učili na kreativan i vizuelno atraktivan način preko video prezentacije pri čemu su i oni imali aktivnu ulogu a samim tim su i sticali preko potrebna znanja o pravilima i značaju zdrave ishrane.

Predavanja su realizovana u partnerskoj saradnjisa Zavodom za javno zdravlje Valjevo – Centrom za promociju zdravlja iDomom zdravlja Valjevo – Polivalentnom patronažom u Valjevu, a namenjena su usvajanju pravilnih navika u ishrani kod najmlađih i uticaju ishrane na njihov pravilan razvoj i očuvanje zdravlja u celini.

Oktobar je mesec posvećen promociji pravilne ishrane za sve kategorije i uzraste našeg stanovništva a posebno deci i mladima.

Ovogodišnji mesec pravilne ishrane obeležava se pod sloganom „Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane“.